در انتخاب و نگهداری عسل می توان آن را به صورت بسته بندی و هم به صورت فله خریداری کرد .این روزها اغلب عسل را پاستوریزه می کنند ،می توانید انواع خام آن را نیز پیدا کنید . عسل خام که پاستوریزه و تصفیه نشده است . دارای بالاترین خواص می باشد و جزء بهترین انتخاب ها محسوب شود . دنبال انواعی از عسل بروید که روی آن برچسب «100% طبیعی» خورده باشد .عسل های طبیعی معمولا نیمه شفاف هستند .عسل های کرمی رنگ غیر شفاف هستند و با افزودن بلور عسل به عسل مایع درست می شوند . عسل باکیفیت ویژه از نکتار گل های مختلف مانند سنبل و آویشن و غیره استحصال می شود .عسل در محدود ه رنگ های متفاوی از جمله سفید، کهربایی،قرمز، قهوه ای، و تقریبا سیاه درست می شود.طعم وحالت آن به شهد گل هایی که عسل از آن تهیه می شود ،بستگی دارد. بیشتر زنبورها عسل را از شهد گل هایی نظیر شبدر ،یونجه ،خلنگ ، و آقاقیا درست می کنند . اما می توان گفت که عسل از گل های متفاوت از جمله سنبل و  آویشن نیز می تواند گرفته شود و به صورت فراوان در دسترس می باشند . به خاطر دو به صورت فراوان در دسترس می باشند . به خاطر داشته باشید که هرچه عسل پررنگ تر باشد ،طعم آن تند و تیزتر است .می بایست عسل در یک ظرف در بسته  نگهداری کنید و از ورود هوا به داخل آن جلوگیری نمایید . اگر عسل را در محلی خشک و خنک نگهداری کنید ،می توانید برای زمان نامحدود از آن استفاده نمایید . دلیل این امر وجود مقدار زیادی هیدرات های کربن و PH اسیدی بالای در آن می باشد که از رشد هرگونه میکروار گانیسمی جلوگیری می نمایند . اگر عسل را در محل سرد نگهداری کنید غلیظ و سفت می شود و اگر آن را در محل گرمی نگهداری کنید رنگ آن تیره شده و طعم اولیه خود را از دست می دهد.